Kakavos sviestas

Šios pupelės yra surenkamos, paruošiamos perdirbimui ir džiovinamos rankomis. Tai - aukščiausios kokybės kakavos pupelės, iš kurių gaminamas ir gardus šokoladas!

INGREDIENTAS

INGREDIENTAS

Kakavos ankštys dažnai auga aukštai medžiuose, todėl ūkininkai skina jas lazdomis. Nukritusias ankštis perskelia ir iš jų išgliaudo 20-50 šviesios spalvos kakavos pupelių. Pupeles paskleidžia ant pakločių lauke ir leidžia išdžiūti saulėje, vėliau atrenka geriausias pupeles iš kurių spaudžia kakavos sviestą. Kakavos sviesto gabaliukai tirpsta kūno temperatūroje, todėl uždėjus kakavos ant odos, ji kaip mat susigeria. Botaninis kakavos medžio vardas yra Theobroma. Jei išverstume jį iš graikų kalbos, jis reikštų “dievų maistas”.