
Alyvuogių aliejus, dar vadinamas Viduržemio regiono "skystuoju auksu", jau prieš tūkstančius metų buvo naudojamas kosmetikai, maisto gaminimui ir Dievų garbinimui. Mūsų alyvuogės atkeliauja iš Italijos, Cilento regiono, kuriame jos rankomis surenkamos ir šaltuoju būdu išspaudžiamos. Alyvuogės šiame regione auginamos nuo viduramžių laikų, kai alyvmedžius sodindavo Benedikto vienuoliai.
Nuovo Cilento kooperatyvas spaudžia aliejų iš vietoje augančių, iš kartos į kartą prižiūrimų alyvuogių.

TIEKĖJAS
Nuovo Cilento kooperatyvas spaudžia aliejų iš vietoje augančių, iš kartos į kartą prižiūrimų alyvuogių. Šiuo metu kooperatyve dirba daugiau nei 300 žmonių, auginančių alyvuoges 2000 hektarų žemėse. Cilento regione jaunimo nedarbingumo lygis siekė 40%, nes daugelis pabaigę mokyklas išvažiuodavo į didesnius miestus. Per paskutinius metus nedarbingumo lygis žymiai sumažėjo, nes vis daugiau jaunimo grįžta į savo gimtuosius namus užsiimti alyvuogių aliejaus verslu.
